Over ons

Quingo, de veilige scootmobiel met 5 wielen

De veilige 5-wiel scootmobiel is sinds 2008 in Nederland op de markt. Het product wordt ontwikkeld in Engeland en is een revolutionaire uitvinding op het gebied van scootmobielen.

Oorspronkelijk waren er enkel scootmobielen met 3 wielen. Het grote voordeel van een 3-wiel scootmobiel is de korte draaicirkel. Hierdoor kan men gemakkelijk manoeuvreren in kleine ruimtes als winkelcentra en supermarkten. Een ander voordeel van de 3-wiel scootmobiel is de beenruimte aan weerszijde langs het stuur.

Het grote nadeel van de 3-wiel scootmobiel is dat deze erg instabiel kan zijn bij ongelijke wegen, bochten, stoepjes en wanneer men plotseling moet uitwijken. Niet zelden gebeurt het dat de scootmobiel kantelt en omvalt.

Omdat de 3-wielers nogal wat nadelen hadden, kwam de 4-wiel scootmobiel op de markt. De 4-wiel scootmobiel is stabieler dan de 3-wieler waardoor ongelukken en valpartijen voorkomen kunnen worden. Helaas zitten er ook nadelen aan de 4-wiel scootmobiel.

Een nadeel is de grote draaicirkel, waardoor rijden in kleine ruimtes erg lastig is. Met name het rijden in zorgtehuizen, schuurtjes, tuinen en supermarkten wordt als lastig ervaren met de 4-wieler.

Een ander nadeel is de beperkte beenruimte, dit heeft te maken met de twee grote wielen aan de voorzijde van de scootmobiel waardoor er geen ruimte meer is om de benen in de een comfortabele zithouding te plaatsen.

De 5-wiel scootmobiel combineert de voordelen van de 3-wieler en de 4-wieler. Hierdoor is hij zeer wendbaar, comfortabel en stabiel. De 5-wiel scootmobiel heeft twee wielen achter en drie wielen voor. De drie wielen aan de voorzijde bestaan uit een groot wiel (in het midden) en twee kleinere wielen (aan de buitenzijde).

Dankzij de Quintell-technologie gaat in een bocht het binnenste wieltje omhoog en stuurt het buitenste wieltje mee met de stuurrichting. Hierdoor houden de Quingo modellen in een bocht altijd vier wielen aan de grond, waardoor zij toch hun stabiliteit en korte draaicirkel behouden.

Boven de twee kleinere wielen aan de voorzijde zitten verstelbare voetpanelen die ervoor zorgen dat de bestuurder altijd in de voor hem of haar ideale zitpositie zit.

Kijk op www.quingo.nl voor meer informatie. Voor een gratis uitgebreide brochure over de Quingo 5-wiel scootmobiel kunt u bellen met 0800 20 20 of onderstaand contact formulier invullen.

X